El Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer campió a les Borges del Camp de la Copa Cangur

IMG 1657

 

Aquest dijous s’ha celebrat la 1a fase de la VII edició de la Copa Cangur a Catalunya. Es tracta d’un concurs de matemàtiques on equips formats per alumnes de 2n i 3r d’ESO resolen problemes matemàtics durant 60 minuts. El Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer ha presentat dos equips al certamen territorial que ha tingut lloc a l’Institut Fontanelles de les Borges del Camp. Un dels dos equips ha assolit el 1r Premi, classificant-se així com els millors de la seva seu. Properament assistiran a la final nacional d’aquest certamen, que tindrà lloc el 5 de març a Montmeló, on s’hauran d’enfrontar amb els equips guanyadors de la resta de seus. 

Aquesta és la setena vegada que el Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer participa en el concurs i per cinquena vegada consecutiva aconsegueix el primer premi del concurs. 

 

Les matemàtiques en format de concurs

La Copa Cangur presenta les matemàtiques com un joc de raonament. El concurs planteja 12 problemes a resoldre en 60 minuts i l’equip que obté millor puntuació és aquell que aconsegueix més solucions. Es tracta, doncs, d’una cursa contra rellotge on l’estratègia d’equip és fonamental. A més, durant el desenvolupament de la prova els equips poden seguir en directe l’estat de la seva puntuació i classificació, cosa que afegeix emoció al joc. 

Aquest dijous s’ha celebrat la primera fase del concurs en una vintena de seus repartides arreu del territori. Els equips guanyadors de la prova territorial participaran en la gran final nacional.